Både - nyheder, guides og test

  Bådtype
  Mærke
Junker (4)
Albin (1)
Beneteau (1)
Kitt 25 (1)
Riva (1)
Squib (1)
Adela (0)
  Emner
Fiskeri & tro... (0)
Luksus (0)
Specialbygget (0)
Bådsalget er på vej op igen, og det gælder både brugte og nye motorbåde. Køberne deler sig i to grupper: Den ene foretrækker den hurtige, frække speedbåd til dagture, og den anden ønsker sig en solid motorbåd til længere ture og hygge i havnen.
BådNyts Junker-22-gør-det-selv-projekt ”Esmeralda” er ved at være klar til søsætning nr. to i indeværende sæson. En formodet utæthed ved rorlejet viste sig at være en køl, der var flækket på langs.
Økonomisk krise og bankernes tilbageholdenhed har ikke været befordrende for brugtbådsmarkedet, der ser ud til at vende nu.
I vores Junker 22-projekt er vi nu nået til at fjerne elsystemet. Vi vil have grøn energi i stedet. Det betyder, at elpumpen skiftes ud med én til håndkraft. Her kan du se hvordan.
Gammel overtro siger, at man ikke må skifte en båds navn. Ikke desto mindre var der efter søsætningen brug for at vaske tavlen ren. Så ”Laura” hedder nu officielt ”Esmeralda”.
BådNyts redaktør har fået foræret en godt brugt Junker 22. Det er et gør det selv-projekt, som har vist sig større end almindelig forårsklargøring. Projektet var ved at kuldsejle, allerede da båden ankom. Heldigvis reddede et godt råd og en hurtig vognmand båden fra at synke, og projektet kan køre ...
Bådejere, der vil op i bådstørrelse, gør gode handler i disse år. Prisfaldet er langt det største på de store både, og derfor bliver prisen for de ekstra fod relativt lav.
I 1980'erne var Børge Børresens flagskib, BB10-meteren, konkurrenternes skræk ved kapsejladser.
Den lille motorsejler Kitt 25 er fra 1973 og blev en succes på grund af det store cockpit.
Vi har retro-testet bådtypen, som stadig er en af de mest vindende på kapsejladsbanerne.
Vi anbefaler
Loading...