Find mere om:
Nyhed: Jo – alting er større i USA | båd.guide.dk

Nyhed: Jo – alting er større i USA

627 hk – fra en påhængsmotor? Ja tak, gerne. Markedet findes. Det har amerikanske Seven Marine bevist.

Her gik jeg og troede, at de største påhængsmotorer var på cirka 350-400 hk. Så tog jeg til Miami Boat Show og blev klogere. For alle ved jo, at alt er større i USA, også påhængsmotorer. Det beviste og fremviste Seven Marine fra Germantown i staten Wisconsin. Faktisk har Seven Marine slet ikke små motorer. Deres range begynder ved 557 hk og slutter ved 627 hk.

Og der er kunder til de enorme påhængsmotorer, hvor de første leveres i april. Seven Marine er kun fem år gammelt og har ramt en niche for motorer til det såkaldte Super Console-segment, der er både over 42 fod designet til påhængsmotorer.

Udfordrende udvikling

Produktionen af de store motorer som en form for hyldevareprodukt, der f.eks. kører på standardbenzin, har været lidt af en udfordring, hævder Seven Marine.

Derfor har virksomheden udviklet, hvad de kalder et High Turbulens-forbrændingskammer, der sikrer, at der leveres brugbare hestekræfter med et stort drejningsmoment igennem omdrejningsområdet, samtidig med at der leveres den bedste brændstoføkonomi.

En ny feature på påhængsmotoren er LED-undervandsbelysning. Det har ikke tidligere været at finde på påhængsmotorer, men det er det altså nu.

V8-power fra GM

627’eren er bygget på en 6,2 l stor V8-motor fra GM. Den er bygget af aluminium og har turbolader og indsprøjtning. Den har et drejningsmoment på 813 Newtonmeter fra 3.000 omdrejninger og videre op. Også lufttilførslen på Seven 627 er krævende. Således fødes motoren med 1.000 kubikfod luft pr. minut. Inden luften går ind i maskinen, bliver den renset for vand og saltspray.

Verdenshavenes Formel 1 bliver endnu hurtigere

Seven Marine leverer primært motorer til et andet amerikansk brand, nemlig Intrepid Boats, som selvfølgelig befinder sig inden for det omtalte Superpowerboat-segment.

Motorerne vejer 500 kg stykket.

Test: En sømandsvals i tre takter...

07-06-2006: I både Europa og USA bliver miljøkravene til påhængsmotorer væsentligt skærpet ved indgangen til 2006. Mange havde på den baggrund dømt to-takts motorerne ude. Men Evinrude har tilsyneladende taget et miljømæssigt tigerspring med sin nye E-TEC serie. Læs artikel

Test af Catch 7,5

05-08-2011: Let og ukompliceret sejlads sammenholdt med et slankt design og en sjældent set god brændstoføkonomi. Det er nogle af de mindre iøjefaldende features, der adskiller Catch'en fra andre motorbåde. Læs artikel

Test: Sølvpil i perfekt balance

12-07-2009: Den lille Silver Shark DC 580 giver fart og sejlsjov for alle pengene. Læs artikel

Test: Imponerende makkerpar

04-06-2006: Da amerikanske Mercury satte sig for at udvikle en ny 4-takts motor, blev det besluttet at ansætte en ingeniør fra Porche til at stå i spidsen for opgaven. Vi har testet den nye Verado på en Askeladden 635 Walk Around. Læs artikel

Test: Tyrkisk håndværk - til lavpris

01-06-2006: JP giver uden at tøve fem hjerter for Kral 700, som leverer gedigen luksus til en yderst rimelig pris. Båden er håndbygget, ligner en million - og koster det halve. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...