Find mere om:
En kompakt og hurtig fritidsbåd | båd.guide.dk

En kompakt og hurtig fritidsbåd

Vi tog ud i Rinker 260 EC, som trods beskeden størrelse gav masser af plads til hygge.

Hurtige fritidsbåde med solide skrog og relativt dybe V- bunde, der nemt skærer gennem søen. Men samtidig med så god bæreevne og bredde agter, at bådene tåler store motorer. Det er kendetegnene for amerikanske Rinker.

Tour tog den nye 260 EC (Express Cruiser) ud i Århusbugten til en testsejlads, der fandt sted i beskedne bølger. Skipper sad godt bag de relativt lave tonede vinduer. Førersædet i båden er bredt. Faktisk er det snarere en lille bænk. Derfor er der begrænset støtte i siderne. Men der var til gengæld god støtte i lænden, da vi kastede den tre ton tunge båd rundt i vandet. Sædet havde kneben plads til to voksne, men er ideelt til en voksen og et barn.

Testbåden var med et relativt højt fribord og derfor god højde i salonen, 1,93 cm foran førerpositionen midtskibs.

Alligevel bliver pladsen i cockpittet om bord i en motorbåd, der kun måler 8,79 m fra stævn til hæk, noget begrænset. Bådens bredde på 2,59 m giver dog lidt ekstra plads i cockpittet foran sofaen agter mod hækken.

Til gengæld sætter man stor pris på de to velpolstrede sofaer, hvor 4-5 personer kan sidde rundt om et bord, når der skal spises i det fri.

Vis-a-vis førersædet er en mokkafarvet skindsofa foran pantryet, og bag dette fører en låge ud til badeplatformen, der har en skjult badestige og bruser. I cockpittet er monteret store højtalere, der giver en fantastisk lyd, og her findes også håndlister de rigtige steder samt et stort antal kopholdere og tæppe på dørken.

Soveplads til den lille familie

I hulrummet mellem sofaryggen og hækken kan en stor luge åbnes og bruges til opbevaring af alt fra vandski til minicykler m.m. 200 l stuveplads er guld værd på ferieturen. Der er også en lille bænk på hækken, hvor man kan sidde ned og slappe af mellem badeturene.

Der er plads nok til at komme fra cockpit frem til den gode og høje kahyt med en herlig dobbeltkøje fremme samt en god dobbeltkøje midtskibs bag et forhæng til børn eller gæster. I kahytten kan selv personer på godt 1,80 m stå oprejst.

Med en midterplade får man en dobbeltkøje, og ude i siderne er der gode hylder.

Fin belysning fra mange spots i ruffet og godt med lys ind fra tre ovale koøjer, samt en stor firkantet luge til fordækket. Der er spejle fremme og rigeligt med stuveplads under hynderne. Tykke lyse tæpper på dørken gør det behageligt at gå barbenet hernede.

Praktisk pantry

Bådens pantry er kompakt, men absolut fint nok til at tilberede et måltid om bord. Ud over kogeplade og mikroovn er der en rund vask, flot bordplade, ventilation, ovenlys, skabe til grej og madvarer, 12 V udtag, køleskab og åbning til cockpittet for udluftning.

Over for pantryet er der et helt enkelt bad/toilet med bruser, der nemt kan rengøres på grund af de blanke hvide plastflader. Ud over marinetoilet er der et stort koøje for udluftning, spejle og belysning, skabe og en lille rund vask. Dørken kan lænses efter brusebad.

På skottet ind til badet er et højt skab med en fladskærm og et flot musikanlæg.

Bag de to trin op til cockpittet gemmer midtskibs dobbeltkøjen sig. Her er køjelængde i bådens fulde bredde, så selv gæster over to meter kan sove med strakte ben på gode madrasser, og bredden giver plads til to voksne.

Belysning og et koøje sørger for lys og luft til denne køje. Et fastmonteret forhæng kan trækkes for, når man vil være lidt mere privat.

Det summer svagt fra de 260 hk i den femliters MerCruiser V8 MPi 350, der på 12,7 sekunder løftede Rinker 260 EC (Express Cruiser) op til en topfart på 36,7 knob (68 km/t.), som er mere end nok for en familiebåd.

Hurtig og manøvredygtig

Båden er let at manøvrere i havn takket være et kabelfrit DTS gas- og gearhåndtag monteret på sideskottet. Bravo III-drevet sørger for hurtig acceleration ud af svingene, og båden ”lægger” sig først ned i vandet, når vi provokerer med hurtige kursændringer.

Under den godt isolerede luge optager den kompakte MerCruiser næsten ingen plads, så her kommer man nemt til vedligehold og service.

Motorlugen, der udgør det meste af dørken agter, løftes elektrisk og hviler på en cylinder. Her vil et par afstivende skot mellem motor og skrogsider give masser af god stuveplads til udstyr og grej. Automatisk brandslukker er monteret på en hylde bag motoren.

Dæksudstyret om bord er også i orden. Her er et tungt el-anker i rustfrit stål, en dyb ankerbrønd, kraftigt horn, antenne og radarplads på den brede targabøjle samt seks solide fortøjningsklamper for, midtskibs og agter. I stævnen findes slæbekrog og en praktisk åben pulpit, der letter ombordstigning. På targabøjlens bagside sidder et par gode håndlister og under den sidder spots som natbelystning.

Alt i alt en fornuftig mellemstor amerikansk familiebåd, der ud over fire faste køjepladser byder på meget behagelige sæder og sofaer og desuden kan prale af en motorkraft, som gør den sjov at sejle. Når den pæne og harmoniske familiebåd samtidig er til at betale, er den absolut i segmentet for den lille familie på jagt efter en rimelig familiebåd.

Bådmagasinets testteam hyggede sig om bord under prøvesejladsen.

Læs også: Fransk med et strejf af Italien

RINKER 260 EC I TAL

 • Længde: 8,79 m
 • Bredde: 2,59 m
 • Vægt: 3.062 kg
 • Dybgang: 0,97 m
 • Kahytshøjde: 1,93 m
 • Siddepladser: 8+4 stk.
 • Køjepladser: 4 stk.
 • Brændstoftank: 284 l
 • Ferskvandstank: 125 l
 • Septiktank: 102 l
 • Motor: MerCruiser 5.0 MPI V8 Bravo III drev 260 hk
 • Pris, tilbud: fra 549.800 kr.
 • Pris, testet båd: 629.000 kr.
 • Producent: www.rinkerboats.com
 • Importør: Bådhuset, www.baadhuset.dk

Test af Marex 320 Aft Cabin Cruiser

20-04-2014: Marex 320 Aft Cabin Cruiser har høstet masser af hæder for sit glimrende koncept med et godt dæk hele vejen rundt, kahytter for og bag og en skøn salon i midten. Læs artikel

Test af Bavaria Sport 31

20-05-2012: Den nye tyske Bavaria 31-motorbåd planer efter 10 sekunder, viser BådNyts test. Læs artikel

Test: Finske fristelser

13-08-2010: Med modellen APB har finske Oy Marino skabt en veldesignet og kompakt familiebåd sprængfyldt med nytænkning og praktiske løsninger. Ved simple manøvrer kan man ”bygge” båden om fra en sportsbåd til åben cabriolet eller en tur-, party- eller sågar fiskerbåd. Læs artikel

Test: Født til fart og fisketur

04-06-2006: Jeanneau's Cap Camarat 925 WA er inspireret af de både, der bruges af kystvagttjenesterne under de sydlige himmelstrøg. Læs artikel

Test: Velovervejet vinder

28-05-2006: Feltet hørte ikke til de største. Alligevel skilte Bayliner 285 sig ud med sine finesser, smarte rumdeling og stabile sejlads. I samarbejde med SejlerAvisen præsenterer Morgenavisen Jyllands-Posten Årets Båd 2005. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...