Find mere om:
Se de nye både i Marselisborg | båd.guide.dk

Se de nye både i Marselisborg

Fra fredag 13. august kan søulke og landkrabber få en dosis båd- og havneliv i Århus.

Det vrimler med nyheder på årets flydende bådudstilling, som løber af stablen i næste weekend. Fra fredag middag og de følgende to dage vil det være muligt at se på både og udstyr i deres rette element. Hele den vestlige del af Marselisborg Havn i Århus danner rammen om udstillingen, som ligeledes vil præsentere mange stande på land, hvor der præsenteres alt, hvad hjertet kan begære, inden for sejlsport, udstyr og elektronik.

Det er første gang i mange år, at den flydende bådudstilling er at finde i Århus, men med en velvillig kommune i baghånden skulle det ligge helt fast, at denne udstilling bliver en tilbagevendende begivenhed i Århus.

Tidligere måtte søens folk tage til skiftevis Jylland og Sjælland hvert andet år, hvis de ville opleve en flydende bådudstilling. Men nu er hele branchen blevet enige om at mødes i smilets by. Og dermed er der lagt op til en stor udstilling.

Indendørs på den udendørs

Det bliver for første gang også muligt at besøge stande indendørs - på den ellers udendørs udstilling. Der er ganske enkelt opsat kæmpe-telte, hvor de besøgende vil opleve præcis samme forhold som på de indendørs udstillinger. Marselisbrog Havn er i øvrigt særdeles publikumsvenlig, idet den har plads til en del både, der ligger udstillet langskibs. Det letter ombordstigningen gevaldigt og er specielt velegnet til flerskrogsbåde samt større motorbåde.

Udstillingen holder åbent fredag fra kl. 13 og frem til 19. Lørdag og søndag er der åbent kl. 10-18. Du kan finde mere om udstillere, både og billetpriser på www.flydendefritid.dk. Og hvis du ikke kan vente til næste weekend, kan du se en håndfuld af udstillingens vigtigste nyheder her på de næste sider.

Grand Soleil 43 OT

En af sensommerens spændende nyheder på den flydende bådudstilling i Århus i næste weekend kommer fra Italien. Det er Reese Marin i Aabenraa, der på Flydende Fritid kan præsentere den nye Grand Soleil 43OT(Open Transom = åbent agterspejl, red.). Grand Soleil har altid lavet flotte både, men seneste skud på stammen sætter ny standard. Der er tale om en moderne italiensk performance-sejlbåd i luksusklassen, dedikeret til sejleren og hans familie, som ikke vil gå på kompromis, når det gælder kvalitet eller design, og som samtidig sætter bådens sejlegenskaber i højsædet. De kommende stolte skippere kan sætte deres personlige præg på båden f.eks. ved at vælge interiøret i forskellige træsorter.

Salona 34

Båden havde egentlig premiere sidste år, men den kom aldrig til Danmark. Men på Flydende Fritid har du nu chancen for at se den nye Salona 34-fods cruiser/racer. Som lillesøster til den velsejlende Salona 37 er forventningerne høje, da 37'eren jo løb med titlen ”årets båd 2008”. Salona 34 er designet af slovenske J&J design, og bådens plug er CNC-fræset hos Seaway i Slovenien, der blandt andet bygger de dansk-slovenske Shipman-både. Båden ser spændende ud, og med et stort åbent cockpit og et moderne dækslayout med rulleforstagets tromle placeret under dæk er designet til topkarakter. Som i de andre Salona-både samles alle bådens kræfter fra rig og køl i en kraftig stålramme, og stilen om læ er nordisk inspireret med masser af træ.

Greenline 33 Hybrid

Den unikke miljøvenlige og prisbelønnede familiecruiser fra Greenline vækker opsigt på havnene rundt omkring i landet. Ud over designet med de lige linjer har båden en kæmpe solfanger på taget, som skaber en lydløs sejlads. Båden kan sejle et par knob i et par timer ved brug af solcellerne alene. Vælger man at koble batterierne til, så når man højere fart og længere distance, men er der modstrøm, bølger eller meget vind, bør man nok starte den 165 HK store dieselmotor. Men så når den fem ton tunge båd også op på en fornuftig marchfart på 15 knob.

Der er solgt et par stykker af slagsen herhjemme. Det Slovenske Seaway-værft har måttet skrive kunder på venteliste, da interessen for hybridbåden har vist sig at være overvældende.

Samlet pris for den kraftfulde Greenline er 1.350.000 kr. En pris, der virker fornuftig, da man kan sejle meget økonomisk. Der er dog mange penge at spare, hvis man vælger den ”lille” VW diesel på 75 Hk - så kan båden blive din for en lille million, inkl. en cruisingpakke med bundmaling, fortøjninger, fendere, flag på flagspil, søsætning og instruktion.

Beneteau Swift Travler 34

De nye og mere moderne trawlere, bygget med tanke på fritidssejlads bliver mere og mere populære. Franske Beneteau er kommet med en helt ny Swift Travler 34, der byder på gode sejlegenskaber og masser af plads om bord.

I den nye Swift Trawler har man valgt en åben løsning i salonen, som giver godt med plads til den store familie, og har man ønsket om at invitere et par venner med om bord, er der også plads til det. Det elegante og godt udstyrede pantry om læ er kompakt og ligger badet i lys fra de høje vinduer rundt langs hele salonen. Eneste minus er de manglende håndlister i salonen. Ved sejlads i høj sø skal man være yderst opmærksom, hvis man opholder sig i salonen. Man risikerer ganske enkelt at blive kastet rundt, en detalje, som producenten forhåbentlig får rettet.

Under den store luge til motorrummet finder man en yderst driftsikker Cummins-diesel på 425 Hk. Det synes at være rigeligt til denne type båd. Selv om der skal flyttes rundt på lige godt otte ton, sejler båden fint over 20 knob med fire mand om bord.

Et af de store plusser for denne type er den store flybridge, hvor hele familien kan nyde tilværelsen i godt vejr. Når lugen lukkes, har man et halvt dusin kvadratmeter at færdes på. Ud over den meget veludstyrede styreposition, hvor skipper sidder i et kongesæde bag vindspejlet, er der et stort klapbord og en langsgående sofa.

Lige godt én trekvart million skal man grave efter i lommen for at blive skipper på denne trawler.

T-34

Det er det italienske værft T-yachts der står bag denne sejlmaskine. For det er umiddelbart, hvad T-34 er; en ægte italiensk racer, der kræver sit kompetente mandskab.

Der er virkelig tale om en super velsmurt sejlmaskine, der med sin smalle køl og rorprofil skal trimmes korrekt. Når først man rammer det rette trim, så er den til gengæld en sand fornøjelse at sejle. Der er tale om en topmoderne og uhyre velsejlende båd med smukke linjer, hvor ethvert lille udslag på roret har effekt. T-34 reagerer hurtigt og præcist, glider let af sted og leverer en sejlglæde, man normalt skal lede længe efter.

Det store kulfiber-rat løber så let og friktionsfrit, at det kan være svært at tro, der sidder et ror i dan anden ende. T-34'eren er en ”chic” båd, også under dæk. Den stammer helt tydeligt fra et land, hvor det moderne og moderigtige er i fokus. Kvaliteten virker solid nok, selv om der er tale om lette dimensioner, og finishen er 100% i orden. For at eje den elegante italiener, skal man slippe lige godt 1.250.000 kr.

Læs også:


Nyhed: Beneteau satser på Danmark

24-02-2008: Boatlife i Faaborg skal fremover sælge motorbåde for franske Beneteau, som har fordelt salget af henholdsvis motorbåde og sejlbåde mellem to forhandlere. Læs artikel

Nyhed: Her er årets bedste både i Europa

29-01-2012: Vinderne af European Yacht of the Year-konkurrencen er kåret på bådmesse i Düsseldorf. Læs artikel

Nyhed: Årets båd: Kandidater til familieturen

02-09-2011: Af de 20 nominerede nyheder ser vi denne gang på Family Cruisers og Luxury Cruisers. Læs artikel

Test: Årets mest innovative motorbåd

19-02-2010: Europæiske bådmagasiner har netop kåret Greenline 33 Hybrid til årets mest innovative båd. Læs artikel

Test af Beneteau Oceanis 34

22-08-2008: Benétéaus verdenspremiere Océanis 34 opfylder mange ønsker for den nyetablerede familie. Men den lider af samme sygdom som flere af sine kusiner blandt tursejlerne. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...