Find mere om:
Test: En stolt storesøster | båd.guide.dk

Test: En stolt storesøster

Den afgørende forskel på Dufour 365 og 465 er størrelsen. Derfor udgør den et oplagt alternativ for dem, der skal bruge båden til andet en hyggesejlads.

De ydre linjer ligner lillesøsterens. Men når man går om bord på Dufour 455, fornemmer man først og fremmest et hav af plads. I cockpittet, på dækket, i salonen og i de tre kahytter. Mange af detaljerne fra 365'eren går igen, og den afgørende forskel ligger derfor så soleklart i størrelsen.

Rent sejlmæssigt har jeg meget svært ved at bedømme den 45 fod lange båd, som vi prøvesejlede i stort set ingen vind. Det blev i stedet til en sejlads med fuld damp på motoren, hvilket båden klarede til UG+ uden dog at sige meget om bådens sejlegenskaber. Men de to rat giver et langt bedre overblik for rorsmanden end om bord på lillesøsteren, og båden har også sine egne fine detaljer.

Flot detalje

Det gælder eksempelvis agtertoften bag rorsmanden, som kan vippes bagover, så den bliver en integreret del af bagperronen. Den detalje kommer vi med garanti til at se kopieret på mange nye produktioner fra andre fabrikker, for den løser elegant problemet med at stuve den temmelig akavede tofte af vejen.

Om læ rummer "Owners Cabin" forskibs både boghylder, god skabsplads, eget bad og toilet foruden afklædningssæder i både styrbord og bagbord side. Salonen giver masser af arbejdsplads i pantryet, som har et udvidet køleskab med to låger. Agterkahytterne lader intet tilbage at ønske, og i det hele taget fornemmer man overalt Dufours trang til at kæle for detaljerne.

Den dobbelte bund, høje innerliner og materialer i almindelighed ligner Dufour 365 - og de øvrige både i Cruisingklassen.

Sammenfattende må vi konstatere, at Dufour i 455'eren leverer en meget attraktiv båd til dem, som vil have masser af plads og komfort, og som i øvrigt ikke skal bruge båden til andet end hygge-, tur- og feriesejlads. En helt igennem stolt storesøster.

Dufour

  • 455'eren
  • Længde: 13,76 m
  • Bredde: 4,30 m
  • Dybde: 2,00 m
  • Vægt: 10.426 kg
  • Storsejl: 41,2 m2
  • Genua: 55,0 m2
  • Spiler (asym): 125 m2
  • Pris: 1.668.000 kr. + hjemtransport og udstyr
  • Mere info: www.sejlerliv.dk

Test: Magelig hyggecruiser

28-05-2006: Dufour lever til fulde op til målet om at give masser af komfort og god plads i den indbydende 365 crusier. Den er en udpræget turbåd, som de færreste ville forvilde sig ud på en kapsejladsbane i. Men det skal ikke ligge det franske værft til last. Læs artikel

Test af Dufour 405

08-04-2011: Den elegante Dufour 405 appellerer til sejlere, der prioriterer udseende og funktionalitet. Læs artikel

Test af Dufour 410 Grand Large

07-10-2013: Mere uventet er selvlysende håndtag og cockpitbænke, som bliver til solsenge. Læs artikel

Test: Flyvende flagskib

28-05-2006: Bavaria 42 Cruiser har det hele: Gode sejlegenskaber, masser af plads og en lys og venlig indretning. Læs artikel

Test: Bingo på Bavaria

28-05-2006: Det sydtyske værft Bavaria producerer både på samlebånd og har ry for at være bådbranchens moderne Skoda med solide både til billige penge. Den varebetegnelse skal værftet være glad for. Efter prøvesejlads nikker vi anerkendende og kipper med flaget! Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...