Find mere om:
Skræddersyet dansk nyhed | båd.guide.dk

Skræddersyet dansk nyhed

Lad køberen få medbestemmelse, lyder en del af opskriften på Lars Froms nye Vivace 34, der bygges på Bachs Værft i Hvalpsund.

Vivace er en ny dansk bådtype, som netop har fået vand under kølen og er klar på udstillingen i Tuborg Havn. Båden kan sejles af en lille besætning, der kan være med til at bestemme detaljerne om bord under bygningen.

For det er ikke let at finde en båd, der lige præcis opfylder de ønsker, man har.

Det er Lars From, der med det nyetablerede firma Evosion står bag det nye danske bådmærke. Han har stået for alle faser i udviklingen af Vivace og siden august sidste år arbejdet på fuld tid for at have en båd klar til denne sæson.

Vivace 34 er tiltænkt det skandinaviske og nordeuropæiske marked, og den kan i høj grad formes af kunderne. En af de vigtigste ting for Lars From har været at bygge en båd med gode sejlegenskaber.

»Det kan være svært at finde en stor besætning, så båden er designet til, at den ligger rigtigt i vandet med ned til tre personer om bord, og den kan sejles af to. Det gør også, at båden har bedre sejlegenskaber, når den for eksempel bruges til tursejlads,« siger Lars From.

Den 24. marts troede Lars From, at hans drøm var gået til grunde. En voldsom brand på Bachs Værft i Hvalpsund var tæt på at ødelægge formene til drømmebåden. Men heldet var med ham, og projektet kunne fortsætte.

Branden har givet ekstra arbejde til bådebyggerne, men har også haft en positiv indvirkning på dækkets styrke, hvad man kan overbevise sig om i Tuborg Havn.

Læs også: Båd med plads til privatliv

Test: Elegant, stabil og hurtig sejler

12-02-2010: Idémanden bag den nye Vivace 34 er gammel windsurfer ved navn Lars From. Han har skabt en båd med meget høj stabilitet, men det er en spændende ny rig, der er bådens egentlige trumfkort. Læs artikel

Test: Oceaner af plads i sejlbåden

03-08-2009: I den rendyrkede Cruiser Tango 33 får du plads, som sjældent er set i denne bådstørrelse, og prisen er som Tom K's speeder - i bund. Læs artikel

Test af Maxi 1200

25-06-2015: Maxi 1200 er et comeback for en af verdens mest succesfulde designere af lystbåde, Pelle Petterson. Og samtidig er båden premiere for det polske Delphia-værft i high end-segmentet. Læs artikel

Test af Arcona 410

19-08-2011: Intet er helligt, når Arcona-værftet går i gang med udviklingen af en ny båd. Læs artikel

Test af Grand Soleil 46

19-04-2011: Grand Soleil 46 er en elegant båd, der har fået værftet Cantiere del Pardo tilbage i sporet Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...