Find mere om:
Test: Mere race fra X-Yachts | båd.guide.dk

Test: Mere race fra X-Yachts

X-34 kan man betegne som en forsinket danmarks premiere på bådudstillingen i Bella. Den sønderjyske performance- cruiser forlod X-Yachts i august og har siden solgt over 60 eksemplarer over hele verden.

Egentlig havde den verdenspremiere i Haderslev allerede i august, da X-Yachts holdt sin egen flydende bådudstilling. Alligevel er der tale om en slags danmarkspremiere, når det sønderjyske værft på den første officielle bådudstilling præsenterer publikum i Bella Center for den nye X-34.

X-34 udgør den seneste model i X-Yachts performance-cruiser-serie, som i dag fuldstændig har afløst de hæderkronede trecifrede X-både, som var en del bredere. På bådudstillingen udstiller X-Yachts ud over X-34 også X-43, som var den første i rækken af performance-cruisere, som så dagens lys i 2003. I dag rummer serien endvidere 35, 37, 40, 41, 46, 50 og 55.

Acceleration er vigtig


Alle bådene i serien er 9/10-riggede med bagudvendt saling og intet bagstag, hvilket skyldes ønsket om, at den skal være let at sejle. Og det er den - i hvert fald, da Jyllands-Posten testede X-46 i en piver ud for Årøsund i efteråret. Samtidig er forskibet ualmindelig smalt for en X'er, og der er lagt ekstra vægt i bulben.

»Når det blæser, er det vigtigt, at båden accelererer i stedet for at vælte om på siden. Mange af vores kunder ved godt, hvordan man trimmer en båd. Der er en kapsejler i de fleste, selv om de sejler med kone og børn og sprayhooden oppe,« sagde X-Yachts ejer, Birger Hansen, dengang med vind i håret.

Forventningerne til den nye X-34 var høje fra begyndelsen, og i Haderslev håbede man at sælge op imod 50 både inden sommer. Men salget har allerede oversteget 60 både, og interessen er stor fra hele verden. Således har sejlere fra så fjerne egne som USA og Australien allerede købt en X-34, mens størstedelen er solgt til det europæiske marked. I Danmark er der solgt omkring fem.

X-34 koster 1,3 mio. kr. med den såkaldte prestigepakke. Til den pris ligger båden sejlklar til afhentning i Haderslev med sejl og instrumenter om bord.

Test: Familiens Formel 1

10-10-2008: X-Yachts har begået en velsejlende 34-fods båd, som kan sejle fra konkurrenterne i kapsejladser og samtidig give masser af komfort og sejlglæde på langturen. Læs artikel

Nyhed: Seks på stribe

22-02-2013: Om østjyder har et særligt gen, når det gælder produktion af store sejlbåde er uvist, men faktum er, at landets seks største sejlværfter alle ligger langs den jyske østkyst med Nordborg i syd og Skærbæk i nord. For første gang er det lykkedes at få dem alle til at udstille på bådudstillingen i Fredericia, og her kan man for alvor se, hvad danske bådkonstruktører kan præstere i det nye årtusinde. Læs artikel

Test: LuXus-limousine på vandet

26-06-2009: Seneste nyhed fra X-Yachts i Haderslev er i cruisingklassen, hvor Xc 42 netop har haft verdenspræmiere på vandet. Vi var med som de første. Læs artikel

Test: Søens sportssedan

27-10-2007: Danske X-Yachts har aldrig solgt så meget eller beskæftiget så mange mennesker som i dag. Højde og fart gennemsyrer også den nyeste serie X-både. Vi prøvesejlede Birger Hansens X-46 ud for Årøsund. Læs artikel

Test: X-Yachts nye turkonge

08-10-2010: Den spritnye Xc 50 er en stor, tung og dyr sag, som er oplagt at tage på langtur i. Læs artikel
Læs også
Loading...
Mest læste
Loading...