Både - nyheder, guides og test

  Bådtype
Sejlbåd
Cruiser (0)
Flerskrogbåd (0)
Gummibåd (0)
  Mærke
Junker (4)
Bandholm (1)
Harmony (1)
Knarr (1)
Adela (0)
Advanced (0)
Albin (0)
Alu Guard (0)
  Emner
Vedligehold
Fiskeri & tro... (0)
Køb & forsikring (0)
Luksus (0)
BådNyts Junker-22-gør-det-selv-projekt ”Esmeralda” er ved at være klar til søsætning nr. to i indeværende sæson. En formodet utæthed ved rorlejet viste sig at være en køl, der var flækket på langs.
I vores Junker 22-projekt er vi nu nået til at fjerne elsystemet. Vi vil have grøn energi i stedet. Det betyder, at elpumpen skiftes ud med én til håndkraft. Her kan du se hvordan.
Gammel overtro siger, at man ikke må skifte en båds navn. Ikke desto mindre var der efter søsætningen brug for at vaske tavlen ren. Så ”Laura” hedder nu officielt ”Esmeralda”.
Vidar Illums stædighed og passion for træbåde har ført ham frem til en helt unik situation: Til sommer kan han sejle i den båd, som hans morfar vedligeholdte, og som hans mor som lille pige fik sine første sejlture på.
BådNyts redaktør har fået foræret en godt brugt Junker 22. Det er et gør det selv-projekt, som har vist sig større end almindelig forårsklargøring. Projektet var ved at kuldsejle, allerede da båden ankom. Heldigvis reddede et godt råd og en hurtig vognmand båden fra at synke, og projektet kan køre ...
Nu er det heldigvis snart tid til at komme på vandet igen. Men først skal masten rejses. Her viser vi, hvordan man nemt og hurtigt sætter mast og rig helt rigtigt.
Nyt og billigt frømandsudstyr, der er let at betjene, er perfekt til inspektion af bådens nedre dele. Vi har prøvet Mini-B.
Midt i sygeplejerskernes strejke kunne Francine Bilodeau ikke lade være at hilse på sin store kærlighed: Knarren ”Nereus Sun” fra 1958.
Det er sæson for at gøre båden klar til vinteren på land. Rådene er få, men vigtige, hvis båden skal komme sikkert igennem frosten.
Håndsyede sejl til gamle træskibe er sejlmager Jens Kristian Mikkelsens hobby og arbejde. Til tider er det et millimeter- arbejde, og han navigerer stadig efter en bog skrevet for snart 100 år siden.
Viser 1-10 af 15 resultater
1
2
>
Vi anbefaler
Loading...